Eesti kaitseväe õppuse "Kevadtorm" külastusel Põlvamaal Kanepi alevis tänas prints Harry Afganistanis teeninud Eesti kaitseväelasi nende julguse ja pühendumuse eest Eesti ja Briti ühismissioonil Afganistanis, samuti kohtus ta president Toomas Hendrik Ilvese, kaitseväe juhataja Riho Terrase ning "Kevadtormil" osalevate Eesti kaitseväelaste ja liitlasjõudude sõduritega.

"Tänahommikune kohtumine Eesti kaitseväelastega oli fantastiline,  Eesti võib oma kaitseväe ja sõdurite üle väga uhke olla," ütles prints Harry rohkem kui tunni kestnud kohtumise järel.

Õppust väisanud prints sai ülevaate Kevadtormist ning kohtus Scoutspataljoni, Ameerika Ühendriikide maaväe 173. õhudessantbrigaadi ning Ühendkuningriigi Duke of Lancasteri rügemendi kaitseväelastega, samuti Kevadtormil osalevate ajateenijatega, teatatas kaitseväe peastaap.

Kohtumise käigus kirjutasid maaväe ülem kolonel Artur Tiganik ja Duke of Lancaster rügemendi ülem brigaadikindral Peter Rafferty alla sõprusleppele, mille eesmärgiks on süvendada ja hoida Afganistani lahingutes sõlmitud Eesti ja Ühendkuningriigi kaitseväelaste vahelist relvavendlust.

Brigaadikindral Rafferty andis Scoutspataljonile rügemendi aumärgi. See on esimene kord, kui rügemendi aumärk anti väljapoole Suurbritanniat ning väljapaistvale üksusele, mitte isikule. Tunnustuse võttis vastu pataljoni ülem major Andrus Merilo.

Brigaadikindral Rafferty andis üle ka aukirjad Estcoy-17 kaitseväelastele lipnik Kaimar Ploomile, veebel Janar Pällile, nooremveebel Marek Orumaale ja nooremseersant Martin Valgule.

Hea lugeja! Kas said ka prints Harryst mõne pildi tehtud? Jaga neid ka teistega, saates kaadrid aadressile rahvahaal@delfi.ee