Eesti Põllumeeste Keskliidu asepresident Jaan Sõrra ütles Delfile, et ootab meeleavaldusele vähemalt sadat inimest. Ajalehe Saarte Hääl teatel on isegi Saaremaalt sõitnud kohale viis põllumeest.

"Reformikava, mida 12. oktoobril esitletakse, ei rahulda Baltimaade põllumehi ning ei järgi Euroopa Liidu solidaarsuspõhimõtet," leiavad põllumehed. Ühisel turul ei ole võimalik toota, kui põllumajanduse sisend- ja kokkuostuhinnad on ühenduse riikides sarnased, toetused erinevad aga mitmeid kordi. Võrreldes EL 27 keskmisega saavad Baltikumi põllumehed toetust üle kahe korra vähem.

Põllumeestele teadaolevalt on liitumisel fikseeritud täismahus finantspaketti arvestades toetuse määr 2009. aasta andmetel kasutuses oleva põllumajandusmaa järgi Eestis 115 €/ha, Kreekas 390 €/ha ja Hollandis 460 €/ha. Euroopa Liidu 27 liikmesriigi keskmine on 270 €/ha. Kõik Euroopa Liidu põllumehed konkureerivad omavahel ühenduse ühtsel siseturul ja toetuste süsteem praegusel kujul ei soodusta kuidagi ausat konkurentsi.