Delfi reporteri sõnul saabusid piketeerijad kohale kuue bussiga ning seega osalejate puudust üritusel ei olnud.

EEAÜLi esimees Sander Vaikma rääkis Delfile, et midagi võimatut energeetikud ei nõua. "Inimesed tahavad väljendada oma soovi ka edaspidi töötada ja saada ka palka. Ei nõuta midagi võimatut, küsimus on nende kolmekuulisele sundpuhkusele saatmisel."

"Me ei nõustu mitte mingil juhul selle põhjendusega, et kuna teised teevad, siis meie teeme ka," lisas Vaikma, kelle sõnul on ei ole kokkuhoid, mida selle kolme kuuga, mil töötajad osaliselt tasustatud puhkusele saadetakse, ka selline, mis õigustaks sellist paljudele inimestele meelehärmi valmistavat otsust.

Vaata ülejäänud pilte SIIT.

Meeleavaldajate ette astus ka Lauluväljakul toimuval energiafoorumil osalev Eesti Energia juht Sandor Liive, kes pidas miitingulistele kõne, milles selgitas, et praegu on kogu maailmas sellised protsessid ja ka Eesti Energia klientidel läheb praegusel ajal halvasti.

Pärast kõne lõppu kutsus Liive piketeerivaid energeetikuid ka energiafoorumi lõunalauast osa saama, kuid pirukatest piketil osalejaid ei hoolinud ning firmajuhi ettepaneku peale oli kosta vilesid.

Liive jäi aga kohale ning vestles mitmete meeleavaldajatega pikemalt.

Balti elektrijaama ametiühingu esimees Vladislav Ponjatovski rääkis venekeelsele Delfile, et teda paneb imestama Eesti Energia käitumine - Leedust ja Soomest ostetakse energiat ja sellega toetatakse sealsete töökohtade säilitamist. Samal ajal aga peatatakse kodumaises elektrijaamas töö ja inimesed saadetakse koju.