Möödunud laupäeva õhtul kella 23.45 ajal sai politsei teate, et Vääna külakoja juures on üks mees ähvardanud ümberkaudseid vintpüssiga.

Natuke pärast keskööd kohalejõudnud politseinikud tegid kindlaks, et külakoja taga asuvas Vääna Jahiseltsi majas oli pärast jahti peatunud eestlastest ja soomlastest jahimeeste seltskond. Ühel hetke tekkis jahimeeste seltskonnas arusaamatus või tüli, mida mindi lahendama majast välja. Tüli lahendamisse sekkusid ka kõrval Vääna Külakojas pidutsenud teise seltskonna liikmed ja nii tekkis kahe seltskonna vahel tüli.

Politseipatrullid pidasid kinni ja toimetasid jaoskonda kainenema kaks isikut. Keegi viga ei saanud, samuti ei ole esialgu saanud kinnitust väidetav relvaga ähvardamine.

Politseipatrull võttis jahimeeste majast hoiule kolm valveta jäetud jahirelva ning laskemoona, mis kuulusid Tallinnasse pidutsema läinud jahimeestele. Mehed said täna politseijaoskonnas oma relvad tagasi, kiirmenetluse korras said nad ka trahvi relvade ja laskemoona hoidmise nõuete vastu eksimise eest.

MTÜ Vääna Külakoda juhatuse esimees Deiw Rahumägi ütles, et teab juhtunust vaid nii palju, et külakojas pidas üks seltskond sünnipäeva ja jahimeestega oli tekkinud seal mingi ütlemine, mille tulemusel üks külakoja aken purunes.

„Eks ürituste käigus ikka juhtub midagi, kuid kui seal läks aken katki ja ka politsei käis koha peal rahustamas, siis järelikult pidi seal midagi suuremat olema,“ osutas Rahumägi, olemata ise täpsemalt asjaga kursis.

Vääna jahiseltsi juhatuse esimees Hillar Kukk kostis, et tema ei tea nädalavahetusel Vääna külakojas juhtunu kohta midagi ning soovitas täpsema info saamiseks politsei poole pöörduda.

Vaata TV3 videost, mis tol õhtul Väänas juhtus!