Kohal olid partideks maskeerunud peibutajad ja 116 kergekaalulist õhupall-parti, kes päästeti vabale lennule Toompea ja Eesti avaruste poole.

Sealsamas allkirjastati ka petitsioon, mille eesmärk on juhtida tähelepanu valimisseaduste lünklikkusele, mis võimaldab kohalikel valimistel kandideerida parlamendi- ja valitsusliikmetel, aga samuti maavanematel, kes volikokku tegelikult ei lähe. Petitsiooniga tehakse riigikogule ettepanek viia seadustesse peibutuspartide kasutamist välistavad muudatused.

Valimisliidud on seisukohal, et „partide“ kasutamine petab valijaid, on moraalitu ja moonutab valimiste tulemusi. Ka seab see kahtluse alla valimiste siiruse ja usaldusvääruse, viib volikokku asendusliikmed, naeruvääristab sellega mandaadi kaalu ja piirab nende inimeste võimalusi, kes tõepoolest tahaksid volikokku minna ja kohalikus elus kaasa rääkida.

Aktsioonist võtsid osa Jõelähtme valla valimisliit „Ühendatud jõud“, Keila valla valimisliit „Oma küla“, Saku valla valimisliit „Kodu“, Saue valla valimisliit „Koostöö“, Tallinna linna valimisliit Vaba Tallinna Kodanik ja Viimsi valla valimisliit „Parteivaba Viimsi“.

Varasemalt, 12 .septembril, võtsid koostööks ühinenud valimisliidud vastu ühisdeklaratsiooni, milles nad avaldasid soovi lahendada üheskoos Tallinna ja selle lähivaldade probleeme.