Hiljuti veel paar uut kuriteokahtlustust saanud Savisaar läks Tallinnast Moskva rongile eile. Täna hommikul jõudis ta Moskvasse.

Savisaar tervitas Venemaale saabudes Moskva rongijaamas kättpidi vähemalt paari inimest, kuid oma tegevuste suhtes idanaabrite juures jäi ta kidakeelseks. Kui talt uuriti, et kas tal peale loengu on Venemaal veel kohtumisi, siis vastas keskpartei juht: "on, on, miks ei ole."

Savisaar rääkis eile enne ärasõitu Balti jaamas meediale, et ta vaatas advokaatidega uued kahtlustused läbi ja neile midagi uut seal küll ei tundunud.

Venemaale mineku kohta rääkis Savisaar, et lubas Moskvas juba mullu loengu pidada, kuid haiguse tõttu ei saanud seda teha ning plaanib oma lubaduse nüüd täita. Savisaare sõnul räägib ta Moskvas Tallinna arengutest ja jääb sinna paariks päevaks.

Savisaarelt küsiti ka, et kas ta tuleb ikka tagasi Venemaalt, mille peale keskpartei juht natukene pahuraks sai.

"Kuulge, rumalaid küsimusi ärge esitage, ma elan siin," vastas Savisaar.

Korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatava Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kriminaalmenetlus on võtnud uue pöörde: teisipäeval esitati Savisaarele kahtlustus suures ulatuses keelatud annetuse võtmises ning pea 200 000 euro varjamises ühes Šveitsi pangas.