"Minult oli möödunud kevadel tellitud Moskva Riiklikus Ülikoolis loeng Tallinna arengutest. Andsin nõusoleku. Aga siis juhtus õnnetus minu jalaga ja see sõit jäi ära. Nüüd – aasta hiljem – tahan selle lubaduse lunastada," ütles Savisaar Kesknädalale antud intervjuus.

Keskpartei juht rääkis Balti jaamas meediale, et ta vaatas advokaatidega uued kahtlustused läbi ja neile midagi uut seal küll ei tundunud.

"Ma mõtlen niimoodi, et advokaadid ütlesid, et need kahtlustused on muutunud veelgi nõrgemaks, kui nad enne olid," lisas Savisaar.

Tallinna meeri kohalt tagandatud Savisaar eitas raha päritolu varjamiseks selle hoidmist Šveitsi pangas, rahapesu, keelatud annetuste võtmist ning ka kõiki muid süüdistusi.

"Ma arvan, et need on Evestuse (juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus - toim.) kahtlustused, kellele ei meeldinud minu tänane intervjuu. No jõudu talle," lisas Savisaar.

(Intervjuu Savisaarega ilmus küll tänases Kesknädalas, ent prokuratuur esitas kahtlustuse talle juba päev varem, eile.- toim.)

Venemaale mineku kohta rääkis Savisaar, et lubas Moskvas juba mullu loengu pidada, kuid haiguse tõttu ei saanud seda teha ning plaanib oma lubudes nüüd täita. Savisaare sõnul räägib ta Moskvas Tallinna arengutest ja jääb sinna paariks päevaks.

Savisaarelt küsiti ka, et kas ta tuleb ikka tagasi Venemaalt, mille peale keskpartei juht natukene pahuraks sai.

"Kuulge, rumalaid küsimusi ärge esitage, ma elan siin," vastas Savisaar.

Korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatava Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kriminaalmenetlus on võtnud uue pöörde: eile esitati Savisaarele kahtlustus suures ulatuses keelatud annetuse võtmises ning pea 200 000 euro varjamises ühes Šveitsi pangas.