Kogunemise pidulikus osas pidasid avakõned korraldajad ning abilinna Kalle Klandorf. Samuti kuulutati välja uued komandörid.

Kümned kehva ilma trotsinud noored laulsid seejärel kaitseliidu Tallinna maleva orkestri saatel õpilasmaleva hümni "Maasika Klaarika" ning elasid tagasihoidlikult kaasa ansambli Paha Polly tuntumatele lugudele.

Seejärel läksid rühmad ruttu laiali. Töö ei oota ja varasemate vahetuste malevasuvi algas juba täna.

SA Õpilasmalev neljakümnes rühmas rabab tänavu tööd teha 750 noort ning nendega tegeleb ligi 60 rühmajuhti ja komandöri. Tööülesannete seast võib leida peamiselt heakorra- ja haljastustöid nagu võsa puhastamine, marjakorjamine, rohimine või turbaraba hooldamine.

1,8 euro suuruse tunnitasu eest saavad malevlased näiteks kaks nädalat Tabasalu Rimis kaupa välja laduda, Tallinna vanalinnas flaiereid jagada või kolm nädalat Sõmerpalu mõisas astelpaju istikuid hooldada.

Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Maarja Saaviku sõnul said kõige kiiremini täis Tallinna loomaaia rühmad ning kõige vähem populaarseks osutus marjade korjamine kui üksluine tegevus.

Sel aastal lisandus tavapärasele maasikakorjamisele ka uutlaadi kõnekaardi müügitöö malevarühm.

"Noorte jaoks väga atraktiivne rühm on tulemas koostöös mobiilioperaatoriga Tele 2, kus noored saavad omandada väga kasulikke kogemusi müügi ja turunduse vallas nii Kloogarannas, Tallinnas kui Pärnus," lausus Saavik.

Malevasse registreerimisel kehtib igal aastal n-ö tormijooksu meetod ehk kes esimesena nime kirja paneb, see ka tööd saab. Saaviku sõnul ei jõutaks muul viisil konkursi korras kõiki ankeete läbi vaadata.

„Kui mai alguses registreerimise avasime, oli meil töökohti pakkuda umbes 720 noorele. Kuna malevasse soovijaid oli niivõrd palju, oleme tänaseks leidnud lisavahendeid ning võimaluse luua 30 noorele lisatöökoht," selgitas Saavik.

SA Õpilasmalev korraldab 13- kuni 18-aastastele Tallinna noortele suvist töömalevat juba kümnendat aastat. Malevasuvi lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga 14.-16. augustil Aartika Puhkekeskuses, kuhu oodatakse üle Eesti kokku kõigi malevakorraldajate rühmi.