Mitmekülgse esinejatenimekirjaga (Uku Suviste ja Artjom Savitski, kohalik ansambel May-Day, lauljad Sergei Sumin, Margarita Kustinskaja, Yanki, Vene laulja Natali) rahvapeol jäi silma hulgaliselt Vene Föderatsiooni lippe, paari suure plagu kõrval oli ka palju väikeseid, mida sealsamas ka kioskis müüdi.

Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe naaberriigi lippude lehvitamises probleemi ei näinud. Talle hakkas enda kinnitusel kogu ürituse jooksul silma ainult kaks Vene lippu ning ta ei näinud ka, et neid müüdud oleks.

Peale artikli avaldamist saatis Riibe Delfile vastulause. Riibe, olles tutvunud Delfi fotograafide tehtud pildimaterjaliga, selgitas, et ürituse territooriumil nähtud Venemaa riigilipud ei kuulunud korraldajatele ning Lasnamäe linnaosavalitsus ei ole lippudega seotud ega korraldanud antud lippude müüki. "Kaupleja, kelle telgis avastati sellist müügitegevust, pidi pakkuma rahvale mänguasju ja suveniire," teatas Riibe.

Linnaosavalitsus jagas tema sõnul üritusel linnaosa sümboolikaga paberist lippusid.

"Usun siiski, et Venemaa riigi lipuga lehvitavad inimesed ei püüdnud kedagi ärritada või edastada poliitilist sõnumit, vaid väljendasid oma poolehoidu ja au tuntud laulja Natali vastu, kes on pärit Venemaalt ja on olnud seal juba aastaid superstaari staatuses. Selliste tuntud esinejatega kontsertide puhul on üsna tavaline, et fännid kõige muu kõrval ka esineja kodumaa lipuga lehvitavad ja see kuulub mingil määral kontserdikultuuri juurde. Näiteks olen käinud Rammsteini kontsertidel, kus lehvitati mitmeid Saksamaa lippe, seal ei ärritanud see kedagi ega osatud selles midagi halvustavat näha," selgitas Riibe, kelle arvates poliitikat siit otsida ei tasuks.

Eelpool öeldule tuginedes palus Riibe Delfil lõpetada provokatiivsete uudiste avaldamise, kuna viha levitamine või sisutühi vastandamine elanike seas ei ole kellegi huvides.

Riibe saatis Delfile kasutamiseks ka mõned fotod ilma Venemaa lippudeta.