Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles oma kõnes, et tänavune õppus aitas tõsta kaitseliidu nähtavust Tallinnas, teatas kaitseväe peastaap.

"See, kui kaitseliitlased Kevadtormil patrullisid, kontrollisid linnaliiklust, harjutasid lauluväljakul objektikaitset ja rajasid ühiskondlikke objekte, näitas inimestele, et kaitseliit on kohal kõikjal Eestis - ka pealinnas," ütles Reinsalu.

Kümne päeva eest moodustati Kaitseliidu maleva võitlejatest Kevadtormi õppusele Põhja kaitseringkonna alluvusse Tallinna ja Harju malevate staabid koos seitsme kompaniiga. Harju maleva allüksused täitsid lahinguülesandeid erinevates lahinguliikides ja Tallinna maleva allüksused täitsid sisekaitse ülesandeid oma vastutusalal.

Kaitseliidu ülema sõnul oli Kaitseliidu üksuste tegevus tänavusel Kevadtormil tunnustustvääriv.

"Mitte ainult teie oskused ei olnud muljetavaldavad, vaid ka see, mida te välja näitate – see on kaitsetahe, tunnistus sellest, et Eestit ollakse valmis kaitsma," ütles brigaadikindral Meelis Kiili.

Õppusel Kevadtorm osalesid tänavu ka merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast. Kokku osales Kevadtormil ligi 5000 võitlejat.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil.