Riigikogu liikmed lunastasid täna luuletuste või lauludega jõuluvanalt välja oma kingipakke. Keskerakonna fraktsiooni esindanud Märt Sults oli võtnud kaasa koguni kitarri, et esitada väike lauluke. Fraktsioon sai selle eest kingituseks hoiupõrsa ja piparkoogimaja.

Vabaerakondlaste eesti luges Ain Lutsepp aga kolm luuletust. Nende eest sai fraktsioon kingituseks karbitäie seltskonnaajakirju.

Kui kätte jõudis EKRE kord, naljatas fraktsiooni esindaja Martin Helme, et nemad lunastavad oma kingituse välja seitsme arupärimisega. Siiski otsustasid nad oma liikmetega laulu esitada.

Tarmo Kruusimäe lunastas IRLile ühe luuletusega välja estcoine täis mälupulga.

Oma etteaste tegi ka riigikogu juhatus - Hanno Pevkur, Enn Eesmaa ja Eiki Nestor lugesid kamba peale luuletuse. Kingituseks igaühele neist üks suur teokarp.

Fraktsioonitud Marko Mihkelson ja Margus Tsahknagi ei pääsenud samuti luuletusest ning kingituseks said nad kamoflaaži kreemid ning laigulise telkmantli.

Hardi Volmer luges sotside eest ette lätikeelse luuletuse, millele kohandati kiirelt ka sünkroontõlge. Jõuluvana kinkis sotside fraktsioonile selle eest kolm pudelit kanget alkoholi, mis jõuluvana sõnul on ainsad, mis sel aastal Eestist ostetud.

Reformierakonna kingipaki lunastas välja Madis Milling, kes samuti piirikaubanduse teemalise luuletusega lagedale tuli. Kingituseks said nad Andrus Kivirähki "Mees, kes teadis ussisõnu", et vähendada opositsiooni ussitamist.

Volmeri esitatud luuletus eesti keelde tõlgituna:

Ma olen eestlane ja tahan osta viina
Eestis on viin väga kallis
Eestis on õlu väga kallis
Kus asub lähim viinapood

Eestis on väga loll valitsus
Minister ossinovski on hulluks läinud
Lätis on normaalne valitsus
Ma ostan kõik õlle ära mis poes on
Palun aidake sisseostud kaubikusse tassida

Kas rohkem viina ei olegi?
kas rohkem õlut ei ole?
Elagu Läti vabariik
Elagu Läti valitsus