Tugevate vihmasadude tõttu tekkis täna lõuna paiku Ülemiste Keskuses uputus ning Rimi pidi oma kaupluse külastajatele sulgema. Kella 16.30-ks oli uputus likvideeritud ja Rimi taas avatud.

„Kuna vett sadas kauplusesse palju ning suur osa kaupa sai kahjustada, siis meil polnud võimalik poodi varem avada – vee koristamise ja rikutud kauba kõrvaldamisega lõpetasime alles hiljuti,“ sõnas Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

„Praeguseks on suurem kahju likvideeritud, kuid kahjuks pole me veel jõudnud sortimenti erinevates kaubagruppides maksimaalselt taastada ning kaubavalik pole hetkel täielik – eriti kehtib see puuviljaosakonna kohta, mis sai kõige rohkem kannatada. Püüame rikutud kaubad asendada nii kiirelt kui võimalik,“ lisas Bats.

Ülemise keskuse uputusest Delfile teada andnud lugeja ütles, et uputus oli Euronicsi poes ning ka keskuse koridorides.

Keskuse esimesel korrusel olid uputuse tõttu poed suletud, Rimi lindiga eraldatud, eskalaatorid seisid ja müüjad lükkasid paljajalu vett põranda keskossa. Ka külastajad liikusid paljajalu, et mitte jalatseid rikkuda. Uputus oli ka teisel korrusel ja seal asuvast Lido poest tilkus vett esimesele korrusele. Keskust tervikuna ulatuslikust uputusest hoolimata siiski kinni ei pandud. 

Parkla keskel oli tekkinud suur järv, päris mitu autot olid lõksus ehk juhid ei pääsenud uputuse tõttu autodesse.


Ülemiste keskuse tehnikajuht Vello Luts ütles Delfile, et uputus tekkis väga tugeva vihmasaju tõttu. „Linna kanalisatsioon ei võta vihmavett vastu, siis torud saavad täis, tekib surve ja siis tuleb vihmavee kaevukaantest vesi välja. Kahjuks seespool,“ lausus Luts.

Luts ei osanud öelda, kui ulatuslik uputuse probleem Ülemiste keskuses hetkel täpselt on. „Ma pole veel kõiki näinud, aga peasissepääsu juures oli suur loik,“ märkis Luts. Olukorra lahenemisele aitaks väga kaasa see, kui vihmasadu järele jääks. „Vihm jääb mööda ja nüüd hakkame koristama, tuleb tolmuimejaga imeda,“ selgitas Luts.

Samuti oli terve Rimi kauplus piiratud lintidega.

Delfi fotograaf märkis, et ka Tartu maantee viadukti all on uputus. Linna siseneval suunal on üks Mercedes seisma jäänud, mistõttu on tekkinud sinna suur ummik.