„Meie hinnang julgeolekuolukorrale maailmas langeb täiesti kokku ja me oleme valmis ühiselt oma väärtusi kaitsma,” ütles kaitseminister Hannes Hanso. „Venemaa agressiivne ja ettearvamatu tegutsemine on jätkuvalt ohtlik ning on strateegiliseks väljakutseks kõigile NATO liitlastele. Seepärast on oluline NATO poliitika kohandamine meie piirkonnas selle väljakutse vastuvõtmiseks ja sõjaliste riskide maandamiseks. Meie ühine eesmärk on alliansi kaitse- ja heidutushoiaku tugevdamine NATO Varssavi tippkohtumisel, mis tähendab liitlaste kohaloleku suurendamist maal, õhus ja merel.”


Eesti, Läti ja Leedu kaitseministrid allkirjastasid pärast kohtumist ühiskommunikee. Kaitseministrid külastasid Nasval tegutsevat laevaehitusettevõtet Baltic Workboats ja Saaremaa Sõjavara muuseumi Hanso kodukohas Orissaares. Õhtul asuvad kolm kaitseministrit Kuressaare lennuväljalt Leedu õhuväe lennukiga teele Georgia pealinna Tbilisisse, kus nad kohtuvad Georgia kaitseministriga ja esinevad esinduslikul Georgia julgeolekukonverentsil.

Balti riike seovad omavahel lisaks ühisele arusaamale piirkonna julgeolekust ka kaitsealased ühisprojektid, nagu Balti Kaitsekolledž Tartus, õhuseireradarite võrgustik Baltnet, ühine jalaväepataljon BaltBat ning teised koostööprojektid.