Aaviksoo rääkis pressikonverentsil, et praegu on kõige olulisem küsimus: kuidas minna edasi? Ja vastus sellele on tema sõnul olemas: „Tuginedes sellele analüüsile, seal esitatud ekspertarvamustele, järgides avalikkuses kujunenud seisukohti, mis valdavas osas peavad peamiseks probleemiks ilmnenud ehituslike vigade kõrvaldamist, otsustas kaitseministeerium viia Vabadussõja võidusamba rajamise lõpule kavandatud kujul.“

„Nii et need spekulatsioonid, kas võidusambal tuleks materjalid välja vahetada, uus konstruktsioon teha, üldse maha lammutada, ei ole meie arvates põhjendatud. Võtaksin selle kõnekeelselt kokku nõnda: kui majas ei põle lambid ja laeliist kukub alla, siis vaevalt on mõistlik maja lammutamisega probleemi lahendada,“ mõtiskles kaitseminister.

Vaata oma silmaga, mida Aaviksoo samba kohta rääkis:

Ministeeriumi ülevaate järgi on võidusambal ilmnenud nelja tüüpi ehituslikke probleeme: valguslahendused, nurgaliistude kinnitused, sambaosa vuugivahede täidis ning klaaspaneelide kinnituste katted.

Aaviksoo ütles, et praeguseks on valitud riigihankega valguslahenduse ehitajaks firma KH Energia-Konsult. Lähiajal on kavas sõlmida ka leping ning ettevõte peaks viima tööd lõpule 120 päevaga. „Ülejäänud tööde jaoks on olemas kalenderplaan, mille kohaselt ka kõik muud probleemid saavad samaks tähtajaks kõrvaldatud,“ märkis ta.

Kaitseministri sõnul on selle aasta algusest samba projektijuhiks olnud asekantsler Martin Hurt teinud head tööd ja Aaviksoo avaldas lootust, et tema osalusel valitud lahendused töötavad. „Loodetavasti saame me selle epopöa veel selle aasta jooksul lõppenuks lugeda.“

Võidusamba avamisega Aaviksoo hinnangul mullu liialt ei kiirustatud. „Samba avamise edasilükkamine nende tööde tõttu, mis olid toona teada, oli ebaotstarbekas, kuivõrd need puudused olid kõrvaldatavad ekspluatatsiooni käigus,“ märkis ta.

Kaitseminister vastas ka ajakirjanduses tõstatatud küsimusele, miks ei kasutatud samba katmisel mitte nn puhast klaasi vaid komposiitklaasi. „Selleks, et tulla vastu autorite kunstilistele ettekujutustele, seda on (kavandi üks autoreid) Rainer Sternfeld ka ise avalikkuses põhjendanud,“ väitis Aaviksoo ja kinnitas, et säärase lahenduse kasutamine ei tulnud ministeeriumile üllatusena.

„Tuginedes ekspertide arvamustele, pole meil praegu lahendamatuid probleeme,“ lõpetas Aaviksoo.