Maidan sai vormiliselt alguse sellest, kui Viktor Janukovõtš otsustas Euroopa Liiduga assotsieerumise leping allkirjastamata jätta. Hiljem andis Janukovõtš käsu tulistada valitsusevastaseid meeleavaldajaid, kes kogunesid barrikaadidele. Maidanil hukkus umbes 80 inimest.

Ukrainlaste poolt väärikuse revolutsiooniks nimetatud Maidani sündmuste esimest aastapäeva tähistatakse Kiievis 21.-22. veebruaril. Üritused algasid eile ja päädivad täna Euroopa väljakult algava kahetunnise mälestusmarsiga.

Ka peaminister Taavi Rõivas osaleb täna Maidani meeleavalduse aastapäeva tähistamisel Kiievis, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Lisaks mitteametlikule kohtumistele president Porošenkoga on Euroopa Liidu liidritel pühapäeval plaanis rahvusliku kultuuri- ja kunstimuuseumi külastus ning mälestusteenistus ning küünalde asetamine Maidani väljakul.

Oma osalusest on teatanud Euroopa Ülemkogu president Donald Tusk, Euroopa Parlamendi president Martin Schulz ning Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis.

Teiste seas on kohal on Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Leedu president Dalia Grybauskaite, Poola president Bronisław Komorowski, Läti peaministri Laimdote Straujuma.