Hommikul sai Eestist alguse Ameerika sõjatehnika ratastel välinäitus. Eestis, Leedus ja Poolas õppustel olnud sõjaväelased ja nende tehnika ei liigu oma rotatsiooni lõppedes tagasi lennukite, rongide või laevadega nagu tavaliselt. Sõdurid sõidavad ligi 1700 kilomeetri pikkuse maa Saksamaale oma masinatega. Selline aeglane, kuid tähelepanu tõmbav liikumisviis annab Ida-Euroopa riikide elanikele võimaluse oma silmaga Ameerika vägede kohalolu näha ja on mõistagi selge jõudemonstratsioon Venemaa külje all.

Ameeriklaste sõjatehnikat võisid pärnakad näha uuel sillal, sealt sõidetakse edasi mööda Riia maanteed. Endla teatri esisel parkimisplatsil sai pärastlõunal tutvuda 14 masinaga, teiste seas ka Strykeritega. Kaks soomukit sõitsid aga Pärnu lastekülasse, et sealsetele elanikele Ameerika tehnikat tutvustada.

Ameeriklaste üksus jätab Eestiga hüvasti Ikla piiripunktis. Sealt edasi kulgeb sõit läbi Läti, Leedu, Poola ja Tšehhi ning lõpeb Saksamaal asuvas Ameerika armee Euroopa kodubaasis Vilseckis.