Umbusaldus avaldusele olid allkirjad andnud Isamaa ja Res Publica Liidu Saue linnavolikogu fraktsiooni liikmed Valdis Toomast, Moonika Liiv, Signe Laar, Kristiina Kotter, Urmas Viilma ja valimisliidu „Kindlad tegijad – uus tulevik“ Saue linnavolikogu fraktsiooni liikmed Ero Liivik, Henn Põlluaas, Tõnu Urva, Andres Pajula, Matti Nappus, teatas Saue volikogu IRLi fraktsioon.

Umbusaldamise algatajad põhjendasid sellise radikaalse sammu astumist sügava murega Saue linna arengu ja tuleviku pärast. Ollakse seisukohal, et Reformierakonna poolt juhitav Saue linnavalitsus ei ole toime tulnud Saue linna ja linnavalitsuse juhtimise ning töö korraldamisega. Linnavalitsus on
kaotanud koalitsioonipartneri IRL-i, paljude linnakodanike, enamiku linnavolikogu liikmete ja volikogu fraktsioonide usalduse. Samuti heidetakse Reformierakonna poolt juhitavale Linnavalitsusele ette koostöötahte ja koostöövõime puudumist nii oma koalitsioonipartneri kui ka opositsiooni suhtes.

Kõik avaldusele allakirjutanud leiavad, et Reformierakonna liikmetest linnapea Harry Pajundi ja abilinnapea Rafael Amos ei ole usaldusväärsed ning esitatud asjaoludest piisab, et veenduda praeguse Saue linnavalitsuse jätkamise võimatuses oma ametikohal.

Avalduses paluti volikogu esimehel lülitada umbusalduse avaldamine järgmise Saue linnavolikogu istungi päevakorda. Järgmine Linnavolikogu istung toimub teisipäeval 27. märtsil.