„Teeme Ära kampaania on kodanikuühiskond selle täies hiilguses,” ütles president. “Meie ise võtame ette, meie ise teeme ära. See ei ole riigi käsk ega kellegi teise korraldus. See on vabade kodanike endi algatus. See on küpse ja terve ühiskonna tunnus.“

Lisaks presidendile ja metsaseltsi liikmetele istutavad Lääne-Virumaal asuvast Raivo Kooli talust pärit männiseemikuid ka keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni töötajad ning vabatahtlikud.

Kullametsa küla on riigipea talgupaik seepärast, et samal päeval külastab ta Haapsalu lossiplatsi, kus toimub metsanädala üritus „Linnarahva metsapäev“.

President on traditsiooniliselt käinud igal aastal metsanädala lõpuüritusel, mille raames istutab ta puu metsapealinna ehk sedapuhku Haapsallu.

President Ilves on varem Teeme Ära talgute raames rõhutanud, et tähtis on kodanike tahe ühendada jõud, et mõeldakse oma kodukohale, oma riigile ning sellele, kuidas teha elu Eestis paremaks.

2008. aastal külastas president Ilves Teeme Ära talgute raames Halliste Lipujaama Viljandi maakonnas ning pidas kõne Tallinna lauluväljakul toimunud tänukontserdil.

2009. aastal osales president Ilves Sooglemäe talus mõttekojal “Minu Eesti” ning eelmisel tegi Eesti riigipea heakorratöid enda kodukohas.