“Mul on väga hea meel anda tänavu aastane noore teadlase preemia Mait Müntelile,” ütles president Ilves. “Ajal, mil kvantmehaanika ja relatiivsusteooria ei suuda täielikult seletada, kuidas toimib meie universum, on LHC kiirendi juures tehtavad eksperimendid ja Mait Münteli uurimistöö sealjuures äärmiselt olulised. Müntel tegeleb tänaste põletavaimate teadusküsimuste lahendamisega.”
Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

Mait Müntel tänas kultuurirahastut tunnustuse eest ning rõhutas, et preemia kuulub tervele noorte teadlaste grupile, kes nimetatud uurimisprobleemiga tegelevad. “Noor, 30ndates aastates teadlane on tegelikult oma karjääri alguses, suured avastused ootavad alles ees,” sõnas Müntel. “Ajalist perspektiivi vajab teadlane kas või selleks, et mõista oma uurimistulemuste tähendust.”

Müntel kaitses doktorikraadi Tartu Ülikoolis 2008. aastal teemal “Topeltlaetud Higgsi bosoni detekteerimine CMS-i detektoril”.

Presidendi Kultuurirahastu noore teadlase preemia suurus on 75 000 krooni, selle asutaja ja rahastaja on ettevõtja Toomas Luman.