"Ta oli selline hoovipeal nokitseja, tihti tegi ta erinevaid rauatöid, keevitas hoovi peal," meenutasid naabrid kadunut Delfile. See, et 56-aastane mees võis olla seotud ebaseadusliku relvaäriga, tundus naabritele uskumatu. Relvi olevat kahekesti majas elanud isal ja pojal aga olnud küll.

"Ta oli selline kuldsete kätega mees, kes oskas kõiki töid," rääkisid naabrid. Tööl mees ei käinud, koduhooviski oli tegemist küllaga, sest elamine oli võrdlemisi suur, ning romupargil oli samuti ruumi ümberkaudsetel põldudel laiutada.

Ka oli sündmuskohal surnud mees pigem eraklik, naabritega habemik üleliia ei suhelnud. Eile ootamatult traagilise pöörde võtnud läbiotsimine majas oli ette võetud seoses relvasmugeldamise kriminaalasjaga, milles on kahtlustatavaks kuulutatud hoopis isaga samas majas elanud poeg. Vaata fotogaleriid, milline nägi välja tulevahetuse asukoht ja maja ümbrus:

Põlvamaal Orava vallas Piusa külas toimunud tulevahetus said haavata kaks kaitsepolitseiametinikku ning üks politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri ametnik. Lisaks tulevahetuses osalenud hukkunud eraisikule suri hiljem suri haiglas ka üks kaitsepolitseinikest.

Tulevahetuspuhkes kriminaalmenetluse raames teostatava läbiotsimise käigus.Tegemist oli kaitsepolitseiameti poolt läbiviidava ja riigiprokuratuuri poolt juhitava kriminaalmenetlusega, mille käigus uuriti relvade ja lõhkeainete ebaseaduslikku käitlemist ja üle riigipiiri vedu. Kriminaalmenetluses on juba varasemalt mitu kahtlustatavat, kes on vahistatud, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja eile. Vaata fotogaleriid uurimisest: