Delfi reporteri sõnul oli meeleavaldajaid kümmekond, umbes sama palju ning mõnel hetkel isegi rohkem oli kohal ajakirjanikke.
Vaata ülejäänud pilte SIIT.

„Tahame näidata, et ka meid puudutab Leedu Vabariigis toimuv ebaõiglus, et toetame Leedu LGBTQ aktiviste ning kõiki teisi kodanikke, kes tunnevad, et neil on õigus täielikule sõnavabadusele,“ teatasid geinoored varem.

Leedu seimis võeti vastu seadus, mis on määratud kaitsma alaealisi ühiskonna ebasoodsate mõjude eest. Seadus keelustab homo- või biseksuaalsust ning trans-teemasid puudutava positiivse informatsiooni levitamist meediumite kaudu, mis on ligipääsetav Leedu alaealistele. Seesugusteks allikateks on aga tavapäraseimad ajakirjandusväljaanded, televisioon, raadio jne.

„Seadus röövib Leedu LGBTQ aktivistidelt võimaluse jätkata tööd ühiskonna seksuaalvähemuste suhtes sallivamaks muutmise suunas või pöörata tähelepanu seksuaalvähemuste keerulisele olukorrale. Samuti jagada olulist informatsiooni turvaseksi kohta või muud vajalikku teavet, mida tihti just noortel inimestel, kes oma orientatsioonist alles aimu saanud, väga tarvis on,” leiab MTÜ Eesti Gei Noored.

“Kokkuvõtvalt, vastuvõetud seadus piirab demokraatlikus ühiskonnas elementaarseks peetavat sõnavabadust ning on seeläbi vastuolus ka põhiseadusega. Sellest faktist on osanud aga Leedu parlamendi liikmed mööda põigata,“ teatasid geid.