Tunnustused said konkursi „Tervislik koolipuhvet 2010“ raames kümme parimat koolipuhvetit: Tallinna Tehnikagümnaasium, Tallinna 32. Keskkool, Tallinna Järveotsa Gümnaasium, Tallinna 53. Keskkool ja Tallinna Mustamäe Gümnaasium (toitlustaja Koolitoitlustuse OÜ); Lasnamäe Vene Gümnaasium, Tallinna Pae Gümnaasium, Ehte Gümnaasium ja Tallinna Kuristiku Gümnaasium (toitlustaja AS Tuleleek) ning Pelgulinna Gümnaasium (toitlustaja OÜ Flosse).

Presidendi abikaasa on tihti juhtinud tähelepanu tervislikule toitumisele ning tundnud muret, kuidas saab 12 krooniga, mis on riigi poolt koolilõunaks eraldatud, tervislikult toituda?

“Kui lapsele on tehtud tervislike valikute tegemine lihtsaks, siis ta langetabki tervislikke valikuid. Seetõttu on eriti head tööd teinud need koolipuhvetid, kus on väljas ka selgitavad materjalid, miks näiteks on hea süüa puu- ja juurvilju,” sõnas Evelin Ilves.

“Toidust sõltub otseselt laste tervis ja ka õppimise kvaliteet, seetõttu on oluline sellele teemale tähelepanu pöörata kõikidel koolidel. Soovitan täna tunnustatud koolidest igati eeskuju võtta,” lisas Evelin Ilves.