Umbes samas suurusjärgus on Emajõe veetase olnud alates 20. aprillist.

Emajõe veetaseme kohta kogub infot EMHI hüdroloogia osakond ja nende kodulehel on näha iga tunni aja tagant uuenev näit. Andmed on esitatud Tartu nullist lähtuvalt, mis on Kroonlinna nullist 29,61 meetrit kõrgemal. Emajõe veetaseme kriitiliseks punktiks, mis tähendaks Supilinna üleujutusohtu, loetakse 2,54 m üle Tartu nulli ehk 32,15 m üle Kroonlinna nulli.

Ilmaennustus lubab tänaseks õhutemperatuuriks öösel -3 kuni +3, päeval rannikul kuni 7, sisemaal 10 kuni 13 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia põhjatippu, puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6, päeval 10 kuni 13 kraadi, Kagu-Eestis võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

1. mail eemaldub madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele. Madalrõhkkonna edelaserva mööda võib Eestisse veel hoogsajupilvi jõuda. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6, päeval rannikul kuni 8, sisemaal 10 kuni 13 kraadi.

Neljapäeva ööks tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Päeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale, kuid selle lääneservas püsib meil ilm sajuta ja võrdlemisi päikeseline. Tuul pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on 10 kuni 15 kraadi.