„"Näen Poola ja Eesti edasise sõjalise koostöö raskuspunkte eelkõige õhuturbes alates ühistreeningutest ja ühisõppustest, mis on kas rahvuslikud, kahepoolsed või NATO juhitud,"” ütles täna oma ametliku visiidi Eestiss lõpetanud Poola kaitseväe juhataja kindral Mieczysùaw Cieniuch, teatas kaitseväe peastaap.

Kindral Mieczysùaw Cieniuch’i sõnul areneb sõjaline koostöö Poola ja Eesti vahel hästi ja jõudsalt. Poola ja Eesti sõjaline koostöö on läinud järjest tihedamaks. Poola saatis oma esindaja NATO küberkaitsekeskusesse Tallinnas, Poola hävitajad osalevad aktiivselt juba mitmenda rotatsiooniga Eesti õhuturbes, Poola sõjalaevad on osalenud miinitõrjeoperatsioonidel Eesti vetes, Poola ohvitserid teenivad Balti Kaitsekolledžis. Eesti on saatnud oma ohvitserid teenima NATO Kirdekorpusse, mis asub Poolas.

“"Eestil on väga professionaalne kaitsevägi, väga hästi organiseeritud mobilisatsioonisüsteem ja Kaitseliit,”" ütles kindral Cieniuch. “"Oskan Eesti riigikaitsesüsteemi tänase ülesehituse kohta öelda ainult positiivset. Eesti kaitsejõud on kindlasti valmis täitma neile pandud ülesandeid.”"

Lisaks kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasele, kes Poola kaitseväe juhataja külla kutsus, kohtus kindral Mieczysùaw Cieniuch ametliku visiidi käigus kaitseminister Urmas Reinsaluga, külastas Ämari lennubaasi ja NATO küberkaitsekeskust.

Kindral Mieczysùaw Cieniuch asetas eilsel Molotovi-Ribbentropi pakti aastapäeval pärja Vabadussõja võidusamba jalamile ja Poola allveelaeva Orzel mälestustahvli ette.