Eesti delegatsiooni juhtis välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler Kyllike Sillaste-Elling ning India delegatsiooni eesotsas oli India välisministeeriumi Kesk- ja Lääne-Euroopa ning mitmepoolse diplomaatia asekantsler Sujata Mehta.

Konsultatsioonidel arutati Eesti ja India suhteid, sealhulgas konsulaarküsimusi, ning koostöövõimalusi ÜROs ja teistes rahvusvahelistes organisatsioonides. Käsitleti India suhteid Euroopa Liiduga, regionaalseid arenguid ja julgeolekuolukorda mõlema riigi naabruses, rahvusvahelist võitlust terrorismi vastu, küberjulgeolekut, kliimaküsimusi, Euroopa Liidu tulevikku ning rändekriisi.

Eesti ja India suhetest kõneldes toodi esile ühist huvi koostöö tihendamiseks ettevõtjate kontaktide ning investeerimisvõimaluste edendamisel; IT, hariduse, turisminduse ja filmitööstuse vallas. "Eesti pakub India ettevõtjatele oma soodsa asukoha, IT ja ärikliimaga häid võimalusi oma äritegevust nii Läänemere regiooni kui ka Euroopasse laiendada. Vastastikused ettevõtjate ärivisiidid aitavad kindlasti kaasa Eesti ja India majandussuhete tihendamisele," sõnas asekantsler Sillaste-Elling. Eesti soovib Indiaga IT-alast koostööd veelgi tihendada ning asekantsler Sillaste-Ellingu sõnul annab selleks hea võimaluse India IT-ministri peatne visiit Eestisse.

Konsulaarküsimusi arutades keskenduti peamiselt laevakaitsjate kaasusele ja karistatud isikute üleandmise lepinguga seonduvale. Asekantsler Sillaste-Elling avaldas kahetsust, et kohtupidamises on esinenud viivitusi ning seni pole teada järgmise istungi aeg. "Loodame kaasusele võimalikult kiiret lahendust ning soovime ka karistatud isikute üleandmise lepingu sõlmimisega kiirelt edasi liikuda," lausus asekantsler Sillaste-Elling.

Välisministeeriumide vahelised korralised poliitilised konsultatsioonid toimuvad vaheldumisi Tallinnas ja New Delhis. Eelmised konsultatsioonid toimusid möödunud aastal 3. - 5. veebruaril New Delhis.