Nõmmel asuva residentsi juurde kuulub ka 3600-ruutmeetrine maatükk. Tallinna linna kingitus Rüütlile läheks aga maksma 320 000 eurot.

2011. aasta aprillis kirjutas Eesti Ekspress, et Arnold Rüütel soovib Nõmmel maja riigil ära osta. Riik aga pole siiani olnud nõus seda maad võõrandama.

"Kui president pöördus riigi poole, et eluase elamisväärseks muuta, siis selle võõrandamist ei võimaldatud. Nüüd olekski vaja krunti, kuhu ise eluase luua," põhjendas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil abilinnapea Eha Võrk plaani kinkida Rüütlile elamumaa aadressil Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a.

Mis puudutab Rüütli praegust elupaika Kaare tänav 10, siis sinna kolis Rüütel Eesti Ekspressi andmetel abikaasa Ingridi ja kahe lapselapsega septembris 2006, kui Kadrioru lossis käis remont. Seejärel lõppes tema ametiaeg Eesti presidendina. Rüütel teatas kohe, et soovib Nõmmel edasi elada.

"Presidendi kantseleile esitatud soovi president Rüütel põhjendanud ei ole – ka puudub vabariigi presidendi ametihüvede seadusest tulenevalt vajadus sellise põhjenduse järele," teatas uue presidendi pressišeff Toomas Sildam detsembris 2006 Õhtulehes.

Rüütel jäigi Nõmmele ja riik maksab tema elamisega seotud kulud seniajani kinni. 2011. aasta jaanuaris kanti kinnistusraamatusse isiklik kasutusõigus Arnold Rüütli nimele, mis kestab tema elu lõpuni. Hiljem soovis aga Rüütel maja endale saada, kuid hiljem maja müügi üle otsustamisõiguse saanud RKAS-i nõukogu otsustas seda soovi mitte täita.

Kahe Pirita linnaosas Maarjamäel asuva kahe kinnistu hind, mida Tallinna linn president Arnold Rüütlile kinkida tahab, on 320 000 eurot.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles Ärilehele, et president Rüütlile mõeldud krundid asetsevad kõrvuti ja neil mõlemal on ehitusõigus. „Ühele krundile tuleks elumaja ja teisele hoone, mida president saaks kasutada arhiivina. Täpsemalt oskab sellest kindlasti rääkida presidendi kantselei,“ selgitas Võrk.

Mõlema krundi hinnaks on Võrgu sõnul 160 000 eurot. Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman kinnitas Ärilehele, et Maarjamäe elamukruntide keskmine turuhind on praegu 150 000 euro ringis.

„Seda juhul, kui kinnistule saab ehitada eramu. Kui ehitusõigus on teistsugune, on ka turuväärtus erinev sõltuvalt sellest, kas ja mida krundile ehitada saab,“ selgitas Sooman.
Maja Tartus Tähtveres

Krundid Künnapuu 5 ja 5a
Krundid Künnapuu 5 ja 5a