Virumaa kodutute loomade varjupaik palub abi Tapa linnast leitud väärkoheldud koera omaniku leidmiseks, teatas Virumaa varjupaiga juhataja.

Lääne-Virumaal asuvasse Tapa vallavalitsusse tuli 12. juulil murelik kõne kodanikult, kes väitis, et tema naabermaja juurest kuuldub juba mitmendat päeva haledat koera haukumist. Asja kontrollima minnes leidis vallavalitsuse esindaja pisikese karvase musta värvi koera, kes oli oma ketijupiga aia külge kinni jäänud ja saanud sealt enam vabaks.

Koer toimetati Virumaa varjupaika, kus esmasel ülevaatusel oli näha, et lisaks täiesti hooldamata takusele karvale, olid koeral ka ninajuure peal vaglad. Koer toimetati koheselt veterinaari juurde, kus ta pügati ja puhastati vakladest.

Puhastuse käigus ilmus koeral ka teisi terviseprobleeme, mis on tingitud looma hooldamata jätmisest: kõrvadest tulid välja pikad vaigutükid, mis tropina ummistanud kõrva kuulmekäigud ja millest tingituna on tal kõrvapõletik; koeral eemaldati kuus hammast, mis suus loksusid, sest tal on igemepõletik.

Kui teile on teada, kes on antud koera omanik, siis palume sellest meid teavitada, sest hooldama jätmisega, on omanik tekitanud koerale tõsiseid terviseprobleeme, mis vajavad pikaajalist ravi. Kuna koeral oli kaelarihma küljes alla ühe meetri pikkune ketijupp, järeldatakse, et teda oli peetud ketikoerana.

Varjupaigas anti kutsale nimeks Krässu ja tema arvatav vanus on umbes 7-aastat. Ta on pisike rõõmurull, kes väärib päästmist ja tal on täielik õigus leida omale armastav kodu, kus talle leiduks ka ruumi diivanil, peremehe kaisus.

Palume inimeste abi Krässu kõrvapõletiku ja igemepõlletiku raviks; pügamise ja hammaste väljatõmbamise eest tasumiseks Varjupaikade MTÜ A/a 10220068203017 SEB pank, selgitus: koer Krässu.