Scoutsrännaku korraldaja leitnant Allar Villa sõnul ühendab väeosa taasasutamise sümboliks olev rännak endas pidupäeva ja sportliku jõukatsumise. "Kui enamasti pakutakse aastapäevadel torti, siis meie eesmärk on anda osalejatele midagi kasulikku ehk siis füüsilise pingutuse," ütles leitnant Villa.

Üldarvestuses võitis Scoutsrännaku eelmisel aastal teiseks jäänud reservväelane Armo Hiie, kes võistles ilma välivormi ja relvata, kandes siiski 15 kilo kaaluvat seljakotti. Tema võiduaeg oli kaks tundi ja 36 minutit.

Vormi ja relva kandvate võistlejate arvestuses võitis Scoutsrännaku Kristjan Timmusk vanglaametist ajaga kolm tundi ja üheks minutit. "Olen Scoutsrännakul kokku kolmandat korda, kuid vormi ja relvaga arvestuses võistlen teist korda. Rada oli tänavu hea, päike paistis ja mõnus oli joosta," ütles Kristjan Timmusk head tulemust kommenteerides.

Pakri poolsaarel kulgenud ligi 30 kilomeetri pikkuse rännaku läbimiseks oli võistlejatel aega kaheksa tundi. Kaitseväelastel ja jõustruktuuri esindajatel kuulus varustuse hulka teenistusrelv ja 10 kilogrammi raskune seljakott, samuti pidid nad läbima rännaku välivormis. Teised osalejad kandsid 15 kilogrammi raskust seljakotti.

Kõiki võistlejaid, kes lõpetasid rännaku vähem kui nelja tunniga, autasustasid korraldajad medaliga. Lisaks said esimesed 100 vormi ja relvaga lõpetanud osalejat Scoutspataljoni embleemiga t-särgid.

1200 rännakul osalenud võistleja seas oli nii kaitseväelasi, liitlasi, kaitseliitlasi, politsei- ja piirivalveameti, vanglaameti ja teiste jõustruktuuride teenistujaid kui ka tsiviilisikuid. Tänasest alanud „Anname au!“ heategevuskampaania raames oli kõigil osalejatel võimalus soetada kaitseväe veteranide toetamiseks sinilillemärk.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus. Scoutspataljon asutati 21. detsembril 1918 ja taasasutati 29. märtsil 2001.