Meelis Osa tegemised leidsid aastaid tagasi leheveergudel kajastamist, kui ta ostis kinnisvaraarendajana Kihelkonna vallalt 15 aastat tagasi Kiipsaare tuletorni. Paar aastat hiljem kaebas ta valla kohtusse, kuna leidis, et sai tuletorni ostes petta. Kümme aastat hiljem läks vara pankrotipesas müüki. Sama mees on jäänud kaamera ette ka mullu mais toimunud Rail Balticu ja tänavu 15. novembril aset leidnud ränderaamistiku vastasel meeleavadusel.

Seni on selgusetu, kes on teine, kaamera ees Tarandil päikeseprillid peast rebinud ja seejärel viimast füüsiliselt rünnanud mees.

Tarandile mindi kallale seetõttu, et ta asus eilsel EKRE meeleavaldusel Toompea lossi ees omaalgatuslikult sõna võtma ja kutsus meeleavaldusel osalejaid sotside poolt hääletama. Esmalt lükati Tarand lavalt maha ja seejärel asfaldile pikali, millele järgnesid ka jalahoobid.

Tarand tegi vahejuhtumi kohta politseisse avalduse. Avalduse politseile tegi ka EKRE. Sündmuskohal väideti, et Tarand võib olla alkoholijoobes. Korrakaitsjad kontrollisid tema joovet ja Tarand osutus kaineks.