Ossinovski ja Savisaare kohtumine leidis aset Kadriorus Poska majas. On teada, et Ossinovski saabus kohale kell 13 ja lahkus veidi pärast kella 14. Pool tundi hiljem lahkus ka catering.

Väravas tervitas Ossinovskit Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf, kes ise kohtumist eitab. SDE kommunikatsioonijuht Silver Meikar kinnitas siiski Delfile, et info vastab tõele ja erakondade esimehed rääkisid kohtumisel "üldpoliitilistel teemadel".

Kalle Klandorf Poska maja väravas

Pärast seda suundus sotside esimees SDE Tallinna piirkonna juhatuse koosolekule. Seda juhatanud piirkonna esimehe Rainer Vakra sõnul arutati seal koalitsioonilepingu uuendamist ja koostati ettepanekud, mida esitada esmaspäeval toimuval erakonna juhatuse koosolekul, kus arutatakse erakonna seisukohti koalitsioonileppe avamisel. Kuigi piirkonna juhatuses on vaid üheksa inimest, tuli õhtul kokku 35 liiget. Arvestades suvise poliitika vaikelu, näitab selline arv erakonna liikmete märkimisväärset huvi koalitsioonileppe avamise teema vastu.

On teada, et käesoleva nädala jooksul on kõigi SDE piirkondade juhatustel koosolekud, millest mitmeid külastab ka Ossinovski. Koosolekutelt kogutakse kokku ideid, mille põhjal moodustatakse esmaspäevasel erakonna juhatuse kogunemisel ka lõplik ideede pakett, millega minna koalitsioonileppe avamise kõnelustele. Kolm põhilisemat teemat, millest lähtutakse, on Vakra sõnul ääremaastumise vähendamine, ettevõtluskeskkonna parandamine ja demokraatia tõhustamine.

Lisaks piirkondade juhatustele kohtub Ossinovski käesoleval nädalal ka teiste parlamendierakondade esimeestega. Näiteks on nädala lõpu poole plaanis kohtumine Vabaerakonna esimehe Andres Herkeliga.

Rainer Vakra sõnul valdas eilsel Tallinna koosolekul arusaam, et tuleb võtta esile ka "suuri teemasid", mida siiamaani on eiratud. Kokku esitab Tallinna piirkond erakonna juhatusele üle kümne ettepaneku, mille seas on ka näiteks tulumaksuvaba miinimumi tõstmine, palgavaesuse vähendamine ja valimiskulutuste piiramine. „Liigset raha põletamist on ikka palju,“ märkis Vakra.

Ossinovski: erakonnajuhtide omavaheline suhtlemine on ju elementaarne

Jevgeni Ossinovskiga ei ole Delfil seniajani otsest kontakti õnnestunud saada. Küll aga kirjeldas ta sündmust sotsiaalmeedias. "Rääkides sisust, on minu hinnangul elementaarne, et parlamentaarses riigis Riigikokku valitud erakondade juhid omavahel kohtuvad. Pean seda demokraatliku poliitika lahutamatuks osaks," kirjutas ta enda Facebooki lehel. Pressiesindaja vaheldusel saadetud kommentaaris lisas Ossinovski, et sellest tulenevalt tegi ta ka Keskerakonna esimehele ettepaneku kohtuda ning vestelda üldpoliitilistel teemadel.

"Erakonna esimeeste kohtumine oleks toimunud varem, kui see oleks võimalik olnud. Aga selle kohumise ja koalitsioonilepingu avamise osas ei tasu otsest sidet tõmmata. Ajaline kattuvus on, aga see on ju objektiivsetel põhjustel," ütles Silver Meikar.

Kindlasti leiab eilne kohtumine vastukaja ka esmaspäevasel SDE juhatuse koosolekul. Kuigi vestluste täpne sisu ei ole veel teada, ütles Rainer Vakra Delfile, et kui info kohtumise toimumisest on juba olemas, siis küsib selle kohta kindlasti ka juhatus. "Ametlikult päevakorras seda küll ei ole, aga kui on teada, et ta käis kohtumisel, siis kindlasti on juhatuse liikmetel selle vastu huvi ja kindlasti küsitakse. Sotsiaaldemokraatlikus erakonnas on omavaheline suhtlus ja arutelu täiesti mõistlik," ütles Vakra.