Tepp sõitis oma Škodaga Lääne-Virumaal tagant otsa teisele sõidukile ning lahkus sündmuskohalt. Politsei tabas ta pool tundi hiljem ja tal tuvastati joove.

Viru ringkonnaprokuratuuri kinnitusel juhtus 30. oktoobril kella 13.52 paiku liiklusõnnetus Sämi-Sonda-Kiviõli maantee ja Tallinna-Narva maantee ristmikul. Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto Škoda, mille roolis oli 42-aastane mees, tagant otsa ees peatunud sõiduautole, mille roolis oli 74-aastane mees. Liiklusõnnetuse tagajärjel keegi viga ei saanud.

Pärast õnnetust lahkus 42-aastane mees sündmuskohalt, ent politsei pidas ta pool tundi hiljem Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 168. kilomeetril kinni. Mehel tuvastati joove. Juhtunu uurimiseks alustas Ida prefektuur kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõiduki juhtimist joobeseisundis. Kriminaalmenetlus kestab.

1. jalaväebrigaadi teabeohvitser Sander Mändoja ütles Delfile, et pioneeripataljoni juht kolonelleitnant Eero Tepp allkirjastas avalduse tegevteenistusest lahkumise kohta 1. novembril. Pioneeripataljoni ülema ülesannetes on hetkel major Priit Heinloo.