"Rollid, mida mehed ja naised ühiskonnas mängivad, ei ole bioloogiliselt paika pandud. Need on kindlaks määratud sotsiaalselt, need muutuvad ja on muudetavad. Jätkame meeste ja poiste julgustamist soorollide väljakutsumiseks ning soolise võrdõiguslikkuse promomiseks, alustades seda siitsamast, ÜRO-st," seisab Eesti diplomaadiga pildi juurde tehtud postituses.

Nimetatud fotot oli uudise avaldamise hetkeks (25. aprilli õhtu) jagatud üle tuhande korra, sellel oli ligi 3000 reaktsiooni ning üle 40 kommentaari.

Kommentaarides küsibki üks naine näiteks, et kuidas ta saaks eestlaseks saada, sest selline soolistele tabudele väljakutse esitamine on tõeliselt alandliku ja tsiviliseeritud rahva tunnusmärk.

Samas lisab üks meesterahvas, et tema arvates on tegu mõtettu teemaga, sest mehed saavad küll iga kell võtta imetaja rolli, kuid bioloogilist sidet, mis lapse ja ema vahel on, ei saa paraku miski asendada.

Valdav enamus kommentaare on siiski toetavad ja kiidavad Eesti diplomaadi teguviisi.

ÜRO lehelt selgub, et üritus, kus pilt tehti, toimus 1. aprillil New Yorgis ja tegu oli 5. komitee kohtumisega.

Gert Auväärt on Eesti Vabariigi alalises esinduses ÜRO juures 1. sekretär ning 5. ja 6. komitee liige. Nende komiteede peateemad on juriidilised küsimused, eelarveküsimused, mereõigus, terrorismivastane tegevus ja valimised.