Seetõttu on alates selle nädala reedest, 23. märtsist, keelatud liiklemine Lämmi- ja Pihkva järve jääl transpordivahenditega, välja arvatud jalgsi ja maastikusõidukitega. Keelatud on jalgsi ja maastikusõidukitega liiklemine Lämmi- ja Pihkva järve jääl, ojade ja jõgede suudmetele lähemal kui 300 meetrit. Piirissaare lääneküljel, kagutipus ja Salu saare ümbruses jääalal on keelatud liiklemine jalgsi ja maastikusõidukitega saarele lähemal kui 300 meetrit.

Peipsi järvel liiklemisele antud piirangud ei laiene, küll aga peaks ettevaatlikum olema ja hoiduma liikumast jõu suudmetele lähemal kui 200 meetrit.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et Lämmi- ja Pihkva järve jääolud muudab kevadel ohtlikuks suubuvate jõgede ja ojade tekitatud veevool, mis kulutavad jääd altpoolt.

Järvejääle minejatele soovitab Mikson kehtestatud keeldu tõsiselt võtta ning hoida end kursis pidevalt muutuvate jääoludega. „Kevadistes tingimustes muutuvad jääolud drastiliselt ka juba ühe päeva vältel. Näiteks hommikul mõõdetud jää võib õhtuks kahaneda lausa kümne sentimeetri jagu,“ kommenteeris ta.


Mikson soovitab kalastushuvilistel igapäevaselt enne jääleminekut end kurssi viia valitsevate jääolude ja kehtivate piirangutega, sest nagu öeldud - jääolud võivad muutuda juba üleöö.

Teavet jääoludest saab lähimas kordonis töötavatelt piirivalvuritelt ning jääolude kaart on kättesaadav politsei- ja piirivalveameti koduleheküljelt.