Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul aitab pargivahi olemasolu vältida selliseid olukordi, kus pargipinkidel on koha sisse võtnud lärmakad, alkohoolseid jooke või narkootilisi aineid tarbivad seltskonnad, kelle läheduses ei taha teised inimesed viibida, kirjutab Pealinn.

Linnaosavanem lisas, et sel aastal ootab Stroomi randa ja rannaparki ning Kopli kalmistuparki ulatuslik renoveerimine ning uuendamine, samuti uute pinkide, prügikastide ja riietuskabiinide ostmine. Loodetavasti vähendab pargivahtide palkamine vajadust vandaalitsemise järgseteks hooldustöödeks ning investeeringute tulemusel soetatud vara püsib kauem.

Põhja-Tallinna pargivahid said väljaõppe politseilt ja Kadrioru Pargi töötajatelt. Nende töögraafiku koostamisel arvestatakse parkide kasutamise intensiivsusega, sealhulgas üritustega, riigipühadega jne. Vajadusel kohandatakse töögraafikut sujuvalt.

Pargivahtide peamisteks tööülesanneteks jääb Stroomi ja Kopli kalmistupargi territooriumitel korra tagamine, olmeprahi ja murdunud okste koristamine ning vajadusel lihtsamate haljastustööde tegemine