Kui päev oli õhtusse veerenud ja mees kohtust tagasi tulnud, istus ta pingil, lips kaelast võetud, kehakeel mõneti kurb, mõtlik ja veidi lootusetu moega… mees toksis hotelli ees pingil midagi telefoni.

Pihkvas viibiv Eesti Päevalehe ajakirjanik Krister Paris rääkis päeval enne istungi lõppu Delfilem et täna kuulati advokaadi sõnul Kohver kohtus üle ja seda seekord ka sisuliselt.

"Detaile ta (Aksjonov - toim.) keeldus avaldamast, kuna tegu olevat "äärmiselt salajase" kohtuasjaga. Mainis vaid, et kokku olevat viis toimikut kohtumaterjale," rääkis Paris

Parise sõnul kordas Aksjonov üle juba varasemalt öeldut, et tema arvates mingeid üllatusi ei tule ja kohtuasi kestab kaks nädalat.

Päevalehe ajakirjanik uuris Kohveri advokaadilt, et kas viimane kavatseb ka mingisuguseid tunnistajaid kutsuda. "Ta ütles mulle midagi sellist, et keda tal kutsuda. Kui ta kutsuks Kohveri kolleegid või need, kes talle tema sõnul vastavad käsud andsid, siis võiks tegu olla juba organiseeritud kuritegevusega ja nad võetaks ehk Pihkvas samuti vahi alla," rääkis Paris.

Vene eriteenistused röövisid Eston Kohveri eelmise aasta 5. septembril Eesti-Vene piirilt Eesti poolelt.

Teda süüdistatakse spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos. Vene pool väidab, et Kohver võeti kinni Venemaa territooriumil. Eesti kinnitab mõlema riigi esindajate allkirjastatud esmasele sündmuskoha vaatlusprotokollile tuginedes, et Kohver võeti kinni Eesti territooriumil.

Kohveri vabastamise nõudmiseks on Euroopa Liit teinud avalduse nii ÜRO inimõiguste nõukogus kui ka Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioonis (OSCE). Eston Kohveri vabastamist nõudva avalduse tegid OSCE-s ka Ameerika Ühendriigid ja Kanada. Kohtumised Eesti konsuliga on Eston Kohveri ainus vahetu suhtlus- ja infovahetuskanal. Mõnel harval korral on ta saanud telefonitsi suhelda ka oma lähedastega.