"Rahva häälde" foto saatnud Delfi lugeja teatas, et Paide katlamaja juures olev kaarhall oli tõenäoliselt lume raskuse all kokku varisenud.

Kaarhalli haldava firma OÜ Pogi ärijuht Andres Alusalu ütles Delfile, et lumi siiski varingu põhjuseks olla ei saanud. "lund seal ei olnud eriti, ta ei ole viilhall, vaid kaarhall ja sinna lund ei kogune peale," ütles Alusalu, kelle arvates tasub põhjuseid otsida konstruktsioonivigadest.

Alusalu kinnitas, et kedagi öösel varisemise hetkel hallis sees ei viibinud, ka ei ole varingust tulenevad kahjud väga suured, kuigi laoruumina kasutusel olnud hallis erinevaid seadmeid hoiti. "Seal olid sellised tugevamad, suured asjad, ega nad väga palju kahjustada ei saand.

OÜ Pogi tegeleb soojuse tootmisega Paide linnale.

Paide linnavalistsuse ehitusnõuniku Eri Purge sõnul võib varingu põhjuseid otsida temperatuuri kõikumisest tulenevast metalliväsimusest. "Temperatuuri kõikumisest tingitud metall pikeneb ja lüheneb, siis lõpuks metalli keevituskohad võivad väsida ka ja kui tuleb mingi väike tõuge, siis võibki ahelreaktsioonina see asi kokku vajuda," ütles Purge Delfile.