See, et president otsustas langenud või haavata saanud kaitseväelaste laste heaks korraldatud kontserdist osa võtta vaid tütrega, oli presidendi kantselei sõnul tema teadlik valik.

"Loodetavasti mõistate, et viis, kuidas president Ilves eilset kontserti külastas, oli teadlik valik, rõhutamaks Carolin Illenzeeri Fondi eesmärke," teatati Delfile kantseleist.

Maineuurija ja -kujundaja Aune Pasti arvates ei mõjuta erinevate ürituste eelistamine presidendiproua mainet mitte kuidagi. "Mulle meeldib, et meil on presidendipaar, kes inimestele korda läheb, kelle tegevust jälgitakse ja kelle üle arutletakse nii kohvi- , konjaki- kui õllelauas," ütles Past Delfile.

"Meil on Kadriorus lihast ja luust inimesed, mitte parima maine saavutamiseks programmeeritud robotid. Tegu pole moemaailma tippsündmusega, mida peaks nimetama glamuurseks moeürituseks, pigem tähendab sellel osalemine tähelepanu osutamist väikeettevõtlusele," lisas ta.

Samas peab Past aga ürituse tähtsustamise koha pealt oluliseks, et sellel osaleksid armastatud inimesed. "Ma arvan, et kontserdi kuulamine ei suurenda toetussummat, reaalselt toetatakse ikka pileti või pangaülekandega. Küll aga suurendab armastatud ja oluliste isikute kohalolu valdkonna tähtsust ühiskonnas," arvab Past.