"Mul on olnud neli juhust, kui autost välja saamine on olnud suhteliselt ebamugav," märkis Martin. Varem ei ole ta autode tihedast parkimisest probleemi teinud, kuid sel korral oli tal lisaks ise välja pääsemisele vaja autost kätte saada ka kahekuune beebi koos turvahälliga.

Martin on pildil oleva valge auto omanik ja just nõnda laiast vahest pidi ta kätte saama oma kahekuuse beebi koos hälliga. "Seal oli autode juhendaja, kellele tegin märkuse: vabandage, kuidas ma oma beebi kätte saan? Selle peale löödi käega ja kõnniti minema," imestas Martin. "Kurb on see, et piletihinnad on üsna kõrged, aga teenindus alla arvestuse."

Ta lisas, et kuna ilm oli vihmane ja autod porised, siis paratamatult määrdusid autode vahel tegutsedes ka tema riided.

Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne nentis, et sellist olukorda ei oleks tohtinud tekkida. "Meil on tõesti siiralt kahju, et reisija pidi taluma ebamugavusi ja ükskõikset suhtumist oma muresse, mis on eriti ebameeldiv kogemus lastega reisimisel. Vabandame reisija ees ja oleme temaga juba ühendust võtnud, et selgitada juhtunu tagamaid ja anda üle vabandused," kommenteeris Lääne.

"Kuigi oleme teinud eraldi ettevalmistusi autotekil lastega reisijate paremaks teenindamiseks, tundub, et need sel korral mingil põhjusel ei toiminud," sõnas Lääne. Ta selgitas, et ettevõte püüab anda sõiduki ja väikelastega reisijatele reisile registreerudes teistest erineva peeglisildi, mis viitab vajadusele väljuda autost koos väikelaste- ja/või nendele mõeldud turvahälli või vankriga. "Nõnda märkavad autoteki laadijad paremini juba autot paigutades, kas ustele on vaja jätta lisaruumi lastega ja nende varustusega autost väljumiseks," lausus Lääne.

"Samas, isegi kui vastav peeglisilt jäi registreerumisel saamata, oleks pidanud autoteki teenindaja reisija murele reageerima ja appi minema. Ükskõik millise inimese, kas reisija või kaastöötaja abipalve ignoreerimine käib meie ettevõtte põhiväärtuste vastu, seda situatsioonist olenemata," rõhutas Lääne.

Kuu alguses teatas Tallink, et septembris sõitis teiste liinide seas Eesti-Soome ja Eesti-Rootsi liinidel selle kalendrikuu rekordarv reisijaid. Kokku sõitis Tallinki laevadel septembris 705 035 reisijat, mida on 11,5 protsenti rohkem kui samal kuul aasta tagasi.

Juulis püstitas ettevõte aga kõigi aegade rekordi – ühes kuus sõitis Tallinki laevadega 1 188 226 reisijat. Samas sai seda kasvu seostada Silja Europa liinile lisandumisega märtsist.