Põhja politseiprefekt Elmar Vaheri sõnul on oluline, et inimesed saavad nüüdsest ka Põhja-Tallinna ja Kesklinna piirkonnas politseiteenust tänapäevastes tingimustes, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

„Politseitöötajate senised tingimused vanas Erika tänava majas ei kannatanud kriitikat, kuna ka tavakodanike kokkupuude politsei töökeskkonnaga peab looma turvatunnet,“ nentis politseiprefekt. „Usaldusväärsus ja turvatunne tekib lisaks vahetu suhtlemise kogemusele ka keskkonnast ning hea meel on tõdeda, et nüüdsest võib ka Põhja-Tallinna ja Kesklinna piirkonnas politseisse pöörduv inimene juba majja sisenedes tunda, et politsei on võimeline teda aitama.“

Tegemist on Eestis teise hoonega, mis on ehitatud spetsiaalselt politseitöö vajadustele vastavaks. Esimene oli tänane Ida politseiosakond Tallinnas, mis valmis 2004. aastal. Maja valmimisel oli võtmeteguriks hea koostöö partneritega nii Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi kui ka maja ehitamise hanke võitnud ettevõttest Oma Ehitus.

Kesklinna politseiosakonna juht vanemkomissar Valter Pärn tunnistas pidulikul avamisüritusel, et politsei polnud lihtne klient. “Tunnustan meie tublisid partnereid, kes aitasid kaasa uue väärika ja igati asjaliku politseihoone valmimisele,“ sõnas vanemkomissar Pärn.

Aktiivsem kolimine algas mai teisel poolel ning juba 27. maist olid Kesklinna korrakaitsepolitseinikud nii Pärnu maantee 11 asuvast hoonest kui ka Eerika 15 vanast majast asunud tööle uue Kolde puiestee politseimaja kaasaegsetesse tingimustesse.