Nimelt ringles Facebookis foto, mis on tehtud tänavu 8. veebruaril Tallinna linnakantselei juures. Fotol on näha abilinnapea nõuniku Jelena Kalbina Mercedest, mis on pargitud linnakantselei juurde alale, kuhu võivad parkida vaid eriloaga sõidukid. Kalbina sõiduki esiklaasile oli jäetud tema visiitkaart, kuid seal ei olnud eriluba, nagu kord ette näeb, vahendas venekeelne Delfi.

"Kas mul on jäänud midagi kahe silma vahele? Kalle Klandorfi nõunik on saanud eriloa?," küsib näiteks üks pilti jaganud kasutaja.

Jelena Kalbina vastas venekeelsele Delfile, et parkis tol päeva tõepoolest auto nimetatud alale, kuid tal oli samal hommikul väljastatud luba olemas ja ta ei asetanud seda esiklaasile kiirustamise tõttu.

Kalbina sõnutsi pidi ta kell 9 olema ühel koosolekul ning kuna nõuniku väitel oli tema parkimisõigus mupo registris juba kirjas, siis jättis ta kiiruga esiklaasile visiitkaardi, et mupo ametnikud saaksid aru, et tegemist on mitte niisama pargitud, vaid linnavalitsuse töötaja masinaga.

Kalbina tunnistas, et Tallinnas tegelikult ei piisa parkimisel vaid visiitkaardi jätmisest aknaklaasi alla, kuid tõi ka välja, et tänavatel, "kus on normaalne protseduur", saab ta parkida oma autot ilma täiendavat eriluba nähtavale jätmata.

Kalbina lisas, et sellised parkimise eriload maksavad linnavalitsuse töötajad tavaliselt ise omast taskust kinni ja nende hind on umbes 200 eurot aastas.

Kalbina saatis hiljem Delfile ka paberil ajutise parkimisloa, mis on väidetavalt väljastatud kõne all olevaks päevaks ajavahemikuks 8.45-14.00.