"Tulin tagasi Euroopa liberaalide valimiskonverentsilt Brüsselist läbi Kopenhaageni," ütles Helsingi lennujaamas enda sõnutsi juba tund aega seisvas lennukis lõksus olnud Toobal Delfile.

"Edasised plaanid veel mõjutatud ei ole, aga muret teeb see, et pole teadmist, millal lennujaam uuesti avatud ja millal koju lubatakse. Hetkel oleme tund aega seisvas lennukis olnud ja infot oodanud. Välja ei lubata. On lootus, et ehk varsti rada korras. Nüüd täpselt tund oodanud, aga uut infot pole," lisas Toobal kella 19 ajal.

Saadiku sõnul oli lennukis küll siin-seal mõni vaba koht, kuid enamasti on lennuk ikkagi peaaegu täis. "Meeleolu on rahulik ja ootusärev," lisas Toobal.

Kella 19.50 ajal teatas Toobal, et lennuk startis Helsingist Tallinna poole.

Tallinna lennujaamas kehtis pühapäeva õhtul ekstreemsete ilmastikutingimuste tõttu eriolukord ning lennujaam ei võtnud vastu saabuvaid lende, ega lubanud ka väljuvaid lennukeid stardirajale.

Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts ütles Delfile, et kuna jäävihma on sadanud lakkamatult ja maapind külmunud, siis ei ole ekstreemsete ilmaolude tõttu võimalik lennukeid stradirajale lasta.

Kella 18.50 ajal teatas lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts, et raja hooldemeeskond lõpetas oma töö ja lennurada on lennuliikluseks taas avatud.

Seda, kuna aga lennukid täpsemalt väljuvad, otsustab Holtsi sõnul iga kapten ise. "Küll aga ma siin vaatan praegu, et osadele lendudele toimub juba boarding (pardaleminek - toim), et eks nad järjest stardivad," lisas Holts.