EKRE tänase pressiteate kohaselt valiti erakonna valimisloosungiks "On aeg!". Loosung on inspireeritud Tõnis Mägi laulust Koit, mis algab sõnadega "On jälle aeg selg sirgu lüüa..." ning väljendab erakonna seisukohta, et on aeg muutusteks, teatas erakond.

2010. aasta 23. detsembril kinnitas aga Erakond Eestimaa Rohelised (EER) 2011. aasta riigikogu valimiste põhisõnumiks samuti „On aeg!“.

Eestimaa Roheliste toonane eestkõneleja Aleksei Lotman märkis, et On aeg! murda suurparteide poliitmonopol. „See viib meid paremal juhul stagnatsiooni või halvemal juhul suisa riigi mahamüümiseni. Seega siis On aeg! kaitsta poliitiliste vaadete paljusust ja tuua kõik inimesed otsuste juurde,“ põhjendas Lotman toona saadetud pressiteates.

Roheliste kodulehelt võib endiselt samuti leida On aeg! kampaania materjale ja kujundust.

EKRE juhtfiguur Martin Helme ütles Delfile, et ta ei teadnud, et selline lause on rohelistel kunagi kasutuses olnud.

"Selle loosungi mõtles välja meie erakonna valimiste ajutrust, mis koosneb suuremas osas juhatuse liikmetest. Testisime seda väiksemad ringis ja tagasiside oli väga hea, samas keegi ei seostanud seda millegi varasemaga. Loosungi idee on selles, et sinna saab juurde lisada palju erinevaid asju, milleks aeg on. Eelkõige on meie meelest aeg muutusteks, aga ka õigluseks, väärikuseks, rahvaga arvestamiseks," rääkis Helme.

Rohelised võtsid Helme sõnul nendega ühendust, et asja arutada. "Eks me selle arutelu järel otsusta, mis edasi teha, aga kui neil just ei ole loosung patenteeritud, siis ma väga ei näe põhjust meil loosungit välja vahetada," lisas Helme.