Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses märkis suursaadik Mäemees, et Eesti on toetanud Kõrgõzstani püüdlusi demokraatia arenguteel. Näiteks on Eesti arenguabi toetuste eest valminud Kõrgõzstanis x-tee prototüüp Tunduk.

„Loodame, et Kesk-Aasia ühe demokraatlikuima riigiga koostöö jätkub ning oleme valmis neid toetama riigi arendamisel,“ ütles suursaadik Mäemees. „Kesk-Aasia riikidest on meil kõige tihedam ja kauaaegsem arengukoostöö Kirgiisi Vabariigiga. On heameel tõdeda, et lisaks e-valitsemise ja digitaalühiskonna alastele projektidele tegutseme Kirgiisi Vabariigis ka keskkonna ja hariduse valdkonnas,“ lisas suursaadik Kõrgõzstanis.

President Žeenbekovi sõnul on suhted Eestiga olnud kauaaegsed ja väga head. Lisaks tunnustas Kõrgõzstani riigipea Eesti arengut, mis on olnud neile eeskujuks ning avaldas lootust, et Eesti jagab oma kogemusi jätkuvalt nii e-riigi arendamisel kui ka muudes valdkondades.

Eesti suursaadik Kirgiisi Vabariigis resideerib Astanas, Kasahstanis.

Heiti Mäemees on õppinud Tallinna Tehnikaülikoolis tööstuselektroonikat ning läbinud Eesti Diplomaatide Koolis diplomaatia ja rahvusvaheliste suhete kursuse. Alates aastast 2014 oli Mäemees nõunik Varssavi suursaatkonnas, 2011-2014 välispoliitika talituse nõunik Eesti alalises esinduses NATO juures. Heiti Mäemees on praegu suursaadik ka Kasahstani Vabariigis, Türkmenistanis ja Tadžikistani Vabariigis