Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses õnnitles Marten Kokk president Xi Jinpingi eelmisel nädalal toimunud G20 tippkohtumise eduka juhtimise eest ning kinnitas, et Eestile on G20-l käsitletud teemad – majanduskasv ja innovatsioon selle mootorina - samuti südamelähedased. Kokk lisas, et innovatsioonivaldkonnas on Eestil ja Hiinal vastastikku palju õppida.

Uus suursaadik ja president arutasid ka Pariisi kliimaleppega seonduvat. „Hiina eeskuju on selliste globaalsete probleemide lahendamisel väga oluline,“ sõnas suursaadik Kokk. „Kliima soojenemine on väljakutse, mille lahendamisel saavad suured ja väikesed riigid edukalt koostööd teha,“ jätkas ta.

Eesti ja Hiina suhetest rääkides avaldas Kokk lootust, et kaubavahetuse mahud kasvavad stabiilselt ning suurenevad ka vastastikku tehtavad otseinvesteeringud.

Suursaadik Kokk on sündinud 1973. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduse erialal. Kokk töötas aastatel 1994–1999 erinevatel ametikohtadel välisministeeriumi juriidilises osakonnas. 1999. aastal asus ta tööle riigikantseleisse ning 2001-2006 töötas ta riigikantselei peadirektorina. 2006. aastal naasis Kokk välisministeeriumisse haldusküsimuste asekantslerina ning alates 2009. aasta algusest kuni 2010. aasta lõpuni oli ta välisministeeriumi kantsler. 2011. aastast oli Kokk Eesti Vabariigi alaline esindaja Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) juures.

Suursaadik Kokk räägib inglise, vene ja saksa keelt.