Fotoalbumid kingib Eestile kindralleitnant Oeschi lapselaps Jyrki Oesch. Kultuurinõunik Liisa Ojaveeri sõnul on tegu ainulaadse ja väärtusliku kingitusega, teas Eesti suursaatkond Helsingis.

Albumid kajastavad Karl Lennart Oeschi ametlikke visiite Eestisse oktoobris 1931 ja 1938. 

1931. aasta fotodel on jäädvustatud Tallinna, Petseri, Narva, Tartu ja Võru sõjaväeosade külastamine. Lisaks on hulgaliselt ajaloolisi linnavaateid. 1938. aastal on lisaks Tallinnale väisatud "Eesti Kiviõli" kaevandusi ja "Eestimaa õlikonsortsiumi" Türsamäel. Samuti näitavad fotod ajaloolist Jõhvit ja Kohtla-Järvet ning Tondi kasarmuid.

1931. aasta albumisse on kinkijana pühenduse kirjutanud kindralmajor Juhan Tõrvand, Eesti kaitsevägede staabiülem. 1938. aasta albumi päislehel on kinkijaks kindralleitnant Nikolai Reek, sõjavägede staabi ülem.

Mõlemad albumid on kaunis Eesti nahkehistöö.

Kindrali lapselaps Jyrki Oesch kirjutas saatkonnale saadetud kirjas: "Loodan, et materjal on tulevikus avalik ja vabalt kättesaadav erinevate uurimustööde tarbeks." 

Suursaadik Margus Laidre sõnul on fotod Eesti ja Soome relvavendluse ehedaks peegelduseks. Jyrki Oesch annab oma vanaisa albumid üle Eesti sõjamuuseumi direktorile Hellar Lillele 26. jaanuaril Eesti suursaatkonnas Helsingis.

Lisainfot kindralleitnant Karl Lennart Oeschi kohta leiab Wikipediast.