„Lipp on eriline sümbol. Kui relvastus ja varustus moodustavad lahinguvalmiduse välise külje, siis lipp annab võitlejatele moraalse kindluse ja tugevdab sisemist ühtsust eesmärgi saavutamise nimel võidelda,“ ütles 22. jalaväepataljoni ülem major Erkki Roosnurm.

Taara linnakus toimunud tseremoonial lõid lipu sisse sümboolsed naelad 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo, 22. jalaväepataljoni ülem major Erkki Roosnurm, Võru linnapea Anti Allas, ning Eesti reservohvitseride kogu esimees reservmajor Andre Lilleleht.

22. jalaväepataljonile annetatud lipp põhineb Vabadussõjas võidelnud 7. jalaväerügemendi lipul. Sellel on sinisel taustal kujutatud kindluseväravat kaitsevat valvurit, kelle mõlemal küljel seisavad lõvid. Nagu 22. jalaväepataljon, nii oli ka 7. jalaväerügement tihedalt seotud Lõuna-Eesti sõjalise kaitsega: Vabadussõjas võitles see üksus Võru ja Petseri suunal ning paiknes pärast sõda mõlemas linnas.

22. jalaväepataljon on üks 2. jalaväebrigaadi reservmanööverpataljonidest, mille koosseisu kuuluvad võitlejad on suures osas saanud väljaõppe Kuperjanovi jalaväepataljonis.