Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Erki Savisaar tõdes, et Keskerakonnas on jätkuvalt eriarvamusi, mille üle vaieldakse kahjuks meedias. Oma isa, korruptsioonikuritegudes süüditatava Edgar Savisaare kohta meediasse lekitatud kohtumaterjalide kohta ütles Erki Savisaar, et taoline teguviis, eelkõige materjalide avalikustamisega kaasas käiv hukkamõist, on täiesti taunitav. Sellest hoolimata arvestab Erki Savisaar kohtuotsusega ning kinnitas, et usaldab Eesti kohtupidamist.

"Meil on kohtusüsteem, mis peab tegelema kohtuasjadega. Laseme kohtul teha oma tööd ja pärast seda räägime. See on väga taunitav, meedias ennetav hukkamõistmine," sõnas Erki Savisaar.

IRL-i fraktsiooni esimees Priit Sibul pidas kõige piinlikumaks kohtumaterjalidest välja nopitud isikliku elu seikade avaldamist. "See, et pean lugema Eesti ühe tuntud poliitiku kohta - kelle kohta olen oma arvamuse kujundanud - isikliku elu seikasid ja intiimsusteni välja - ma ei saa aru, miks neid vaja on," avaldas Sibul nördimust.

Andres Ammas tõdes, et kaks nädalat pärast uue valitsuse ametisse asumist toimunud ministrivahetus ei ole koalitsioonile hea start. Remo Holsmer avaldas lootust, et ehk on nüüdseks uue valitsuse ministri personaliküsimus lahendatud, kuid tõi välja, et peaministripartei ja selle osasid liikmeid puudutav kriminaalasi võib kesta aastaid. "Valitsusele vaadatakse ka väljaspoolt Eestit väga tõsiselt otsa," märkis Holsmer.

Saates rääkisid Erki Savisaar Keskerakonnast, Priit Sibul IRL-ist, Andres Ammas Vabaerakonnast ja Remo Holsmer Reformierakonnast. Arvamuslauas Anu Toots ja Rainer Kattel.

Lisaks Keskerakonnas toimuvale võeti luubi alla ka maksumuudatused. Loe lähemalt blogist!