Mis puudutab aga Eesti suhtlust Venemaaga, siis Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid rõhutas mitmeid kordi, et oluline on naaberriigiga kontaktis olla. "Tuleb tekitada dialoog, tuleb rääkida. Viimati kohtusid meie välisministrid Marina Kaljuranna ametiajal 2015. aastal," tõdes Kaljulaid. Mille peale sekkus saatejuht Andres Kuusk ja rõhutas, et vähesed kohtumised ei ole ometigi meie süü. "Mul on kodanikuna mure, et meil puudub selle riigiga suhtlus," ütles Kaljulaid.

Piirilepingu küsimustes oli Seeder väga skeptiline. "Julgen väita, et seda ei tule järgmise kümne aasta jooksul. See on üks suurimaid Eesti välispoliitika, diplomaatia häbisid," sõnas ta.

Skripali juhtumi koha pealt rõhutas endine välisminister Marina Kaljurand, et oluline on lääneriikide ühtsus selles küsimuses. "Kas me aga ühtsuse säilitame? Ma ei usu. Saksamaa minister on juba öelnud, et see on Suurbritannia ja Venemaa vaheline asi, ärgem tehkem selles Euroopa Liidu asja," möönis Kaljurand.

Urmas Paet tõmbas paralleele ka Venemaa ja Eesti vaheliste probleemsete sündmustega: näiteks pronksiöö ja Eston Kohveri intsident. "Kas meie oleksime tahtnud, et meie liitlased ütleksid, et kuulge, ehk siiski on Venemaal õigus? Ei, ei oleks tahtnud," ütles Paet.

28 000 Eestis elavast Venemaa kodanikust andis oma hääle Putinile lausa 94 protsenti valijaist. Kuidas aga kõik see mõjutab Venemaa ja lääneriikide vahelist suhtlust ning meid, eestlaseid?

Vastuseid küsimustele püüdsid tänases "Foorumi" saates leida Mart Helme, Urmas Paet, Helir-Valdor Seeder, Raimond Kaljulaid, Marina Kaljurand ja Anvar Samost.

Loe vahetuid muljeid Delfi otseblogist