"Foorumis" analüüsisid järgmise aasta riigieelarve prioriteete Maris Lauri (Reformierakond), Urve Palo (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Andres Ammas (Vabaerakond) ja Tarmo Tamm (Keskerakond) ning arvamuslauas Meelis Mandel (Äripäeva peatoimetaja) ja Heido Vitsur (LHV majandusanalüütik).

Maris Lauri imestas, kas alkoholiaktsiiside tõustes hakkavad inimesed tõepoolest rohkem Lätti Viina järele sõitma. "Aktsiise tuleb tõsta sissetulekutega vähemalt sarnases tempos. Et meil nüüd massiliselt käiksid Lätis ostmas, vaidlen vastu. See on alkoholitootjate kallutatud lobi. Iga tõsiselt asju vaatav analüütik saab aru, et see oli kallutatud analüüs," sõnas Lauri. Lisaks lubas haridus- ja teadusminister, et plaanib otsida võimalusi, et leida jätkuvalt võimalusi õpetjate palgakasvu kiirendamiseks.

Arutleti ka laenu võtmist ning riigi varade müümise ideed. Viimasele on tuliselt vastu sotsiaaldemokraadid. Laenu võtmisele aga reformierakondlased. Maris Lauri toob näiteks kreeklased. Urve Palo arvates Kreeka majanduskriisiga hirmutamine enam ei päde ning ta tõi välja, et miks mitte panustada eluaseme fondi tugevdamisesse.

Loe lähemalt otseblogist!