Tänases "Foorumis" avasid teemat sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL), riigihalduse minister Arto Aas (Reformierakond), Neeme Suur (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja Kersti Sarapuu (Keskerakond) ning arvamuslauas Kadri Tillemann ja Airi Mikli.

"Haldusreform on võimuliidul hea võimalus näidata, et me võime näägelda väikestel teemadel pikalt, aga suurtes küsimustes on meil otsustusvõimet," ütles riigihalduse minister Arto Aas ütles, ja lisas, et kui valitsus ja parlament sel kevadel otsustavaid samme haldusreformi küsimustes ei võta, muututakse vedurist piduriks.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, kes rõhutas saates mitmel korral 11 000 elanikuga valla ambitsiooni, läheb homsele valitsuse kabinetiistungile otsustava tundega. "Mul on ühtepidi hea meel, et on meil on, mille üle otsustada," sõnas Tsahkna.

Kersti Sarapuu sõnul on haldusreform vaid üks osa suurest riigireformist. Sarapuu tõi välja ka mõned ideed, kuidas kohalikesse omavalitsustesse veel rohkem elu sisse puhuda: tuua keskvalitsuste asutused maapiirkondadesse, arendada seal infrastruktuuri ning anda rohkem ettevõtlustoetust ettevõtetele, kes soovivad oma tegevust laiendada kohalikes omavalitsustes.

Loe lähemalt blogist!